Är Terminator Salvation usel?

För att snabbt svara på frågan: Nej – inte alls!

Terminator Salvation är en klart kompetent actionfilm. Med tanke på det mesta McG har presterat innan är den briljant. Filmen har blivt hyfsat sågad i de flesta recensioner jag har läst, men där håller jag inte med.

Om man går in i biografsalongen och väntar sig att se en ny Terminator 2 så blir man besviken. Men varför skulle man vilja ha en ny Terminator 2? Visst, det var en väldigt bra film (även om jag tycker att delar av den är överskattad), men hur kul är det att göra om den gång på gång?

Terminator Salvation utspelar sig efter judgement day. Det är nödvändigt med en annan typ av film. Och visst kan man med rätta beskylla filmen för stora logiska luckor och visst innehåller den väldigt mycket action. Och visst är filmen PG-13 (Hollywoods ”nya” idioti) och visst finns det en irriterande, poänglös, unge med (VARFÖR ENVISAS DOM?)…

…men till skillnad från annan action på biograferna idag så höll den mig och de flesta andra i publiken engagerade. Dessutom befriande lite cgi, med dagens mått mätt.

Publiken på Royal i Malmö applåderade efter filmen. Inget filmhistorisk mästerverk, men väl värd sitt biljettpris! Och lovande inledning på en ny Terminator-trilogi.

Intressant är att den första Terminator filmen – som t.ex. DNs recension beskriver som ett av de främsta science fiction-äventyren genom tiderna – faktiskt blev hyfsat sågad när den kom ut, om jag inte missminner mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: