Det kan inte vara så att svenska filmer oftast suger?

Publicerad av

Aftonbladet skriver om att publiken sviker svensk film. Harald Hamrell är en av dem som tror att det beror på det fantastiska svenska sommarvädret.

Ok – det kan inte bero på att publiken inte vill ha “Beck 214”, “Kommisarie Späck” etc? Hur många sviker t.ex “Inception”?

Svensk filmindustri borde kanske plocka ut huvudet ur det mörka stället och börja göra mer film som folk vill se istället. Det finns en hel del ljuspunkter – senaste åren har ju sett filmer som “Låt den rätte komma in” och “Sabba cash”.

Det går att göra bra film på svensk budget. Sluta satsa på “säkra kort” och idiotfilmer som “Göta Kanal” och “Kommisarie Späck”. Ve och fasa planerar man till och med nyinspelning av Åsa-Nisse-filmer… Har man ingen verklighetsförankring alls. Åsa-Nisse var usla redan på 50-talet…eller när de nu gjordes…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *