Blir det en ny Star Wars-trilogi?

Publicerad av

>George Lucas har flera gånger förnekat att han kommer att göra en ny Star Wars-trilogi. Men talar han sanning? Jag tror inte det – jag är så gott som säker på att det kommer (minst) en trilogi till.

Låt oss titta på tecknen på att han inte talar sanning;

* George Lucas sa redan på 70-talet att det skulle komma fler trilogier. Det pratades om totalt 12 filmer.
* Källor från Lucasfilm har sagt till IESB.net att en ny trilogi är planerad. IESB.net har tidigare rapporerat ett flertal Star Wars-relaterade saker som visat sig sanna. De verkar ha goda källor – enligt uppgift inifrån Lucasfilm
* De mindre, mer konstnärliga filmerna som Lucas sagt han velat göra lyser med sin frånvaro. Men Star Wars lever och frodas.
* Lucas var djupt besviken på första filmen 1977 på grund av begränsad teknik. Så fort han ansåg att tekniken räckte till gjorde han en ny trilogi. Sedan dess har tekniken utvecklats ytterligare – tänk på Avatar…det finns säkert saker som inte realiserades i den senaste trilogin som han skulle kunna göra nu…
* SW-filmerna driver tekniken. Teknik som tas fram i trilogin misstänker jag att Lucasfilm kan sälja till andra filmproduktioner och tjäna feta stålar på.

Att Lucasfilm förnekar de nya filmerna tror jag helt enkelt är en del av deras marknadsföringsplan. Man vill inte trötta ut marknaden. Men samtidigt jobbar man ju febrilt med att hålla intresset uppe – datorspel, tv-serier, bluray-släpp och en 3D-lansering. Tänk efter: Det passar perfekt att komma med nya filmer i 3D precis efter att båda nuvarande trilogierna gått en runda till på biograferna.

Lucas är affärsman. Han vill hålla sin franchise vid liv. De kommer inte att släppa det här – det är en enorm kassako som kan finansiera annat för Lucas.

En ny trilogi om några år är perfekt – ytterligare en generation kommer att snärjas in i Star Wars-träsket 🙂 Jag tror inte heller att detta blir den sista trilogin. Star Wars är här för att stanna. Man släpper inte något som genererar så mycket intäkter.

Titta på bilden ovan (något svårläst, men klicka på den). Den är från en artikel skriven på 80-talet. Intressant här är det som står om den första trilogin – som ännu inte var skapad. Visst stämmer det ändå hyfsat på den trilogi som så småningom skapades? Titta sedan på vad som stod om den tredje trilogin. Detta ska bygga på uttalanden från Lucas.

Jag känner mig ganska säker att det blir en trilogi till. Låt oss bara hoppas att Lucas låter andra regissörer hålla i denna. Tänk er Star Wars av regisserad av David Fincher, Peter Jackson…Ridley Scott (ok, kommer aldrig att hända men ändå). Kanske med en helt annan ton – mörkare, vuxnare? (inte heller troligt, men trevlig tanke)

Jag har också en känsla av att den nya trilogin kommer att vara en sömlös blanding av cgi och live-action. Om det är något som tekniskt inte fungerar fullt ut i den senaste trilogin så är det integrationen mellan det datorskapade och det “verkliga”. Det blir lite för mycket datorspel över det hela stora delar av tiden. Men titta på Avatar. Lita på mig, Lucas kommer inte att kunna hålla fingrarna borta från detta.

För mig är det uppenbart- tv-serien Clone Wars och den kommande live-action serien (när den nu får grönt ljus) är gyllene tillfällen att öva på animationsteknik till de kommande filmerna.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *