Actionfilm om regalskeppet Vasa

Publicerad av

DN rapporterar att det finns planer på att skapa en actionfilm om regalskeppet Vasa.

Jättespännande tycker jag. Men samtidigt väcks en undran. Hur gör man detta? På pappret måhända ett imponerande fartyg, men faktum kvarstår att fartyget endast användes en gång och redan då var det fel på det. Låter spännande som actionfilm i ungefär en kvart. Längre tid var ju faktiskt knappt Vasa i aktiv tjänst.

Hmm nej nu läste jag mer i artikeln och jag tar tillbaka allt jag skrev. Den föreslagna handlingen låter faktiskt förfärlig.

En av dem tror att vraket är fullt med 1600-talsguld, den andra är övertygad om att ”Vasa” far illa uppe på land. Tillsammans fritar de henne ur Vasamuseet under Tall Ships Race, när Strömmen ändå är full av vackra gamla segelfartyg. I en parallell historia får man följa dramat när ”Vasa” förliste 1628.

“Lion of the Sea” ska tydligen spektaklet heta. Och den ska innehålla “internationella storstjärnor”. Luktar kalkon. Vilka idioter skulle “frita” ett skepp som endast seglat en gång – och då sjönk – och SEGLA iväg med det?

2 kommenrarer

  1. >Tycker att du har lite dålig fantasi, det är mer till storyn mer än bara skeppet i sig. Tror den kommer bli enorm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *