Beck – det tysta skriket

Jag skulle vilja skriva att det här var en dussinfilm, men det är faktiskt en underdrift, då det ju finns åtskilliga fler än ett dussin Beck-filmer vid det här laget. Ju fler man ser, desto mindre varierade blir de. Man undrar ju om inte de svenska skådisarna tar slut snart? Har inte alla varit med i en Beck-film snart. I början var i alla fall Persbrandts Gunvald Larsson intressant, men inte heller han är intressant längre.

Beck-filmerna tar ofta upp någon ”aktuell” typ av brott i samhället. Den här gången handlar det om uppraggning av minderåriga via internet, s.k. ”grooming”. Jag antar att det finns någon typ av samhällsnyttig funktion i dessa filmer och jag har egentligen inte så mycket emot detta, det är bara det att det inte ger mig speciellt mycket.

Blir lite väl mycket pekpinnar i slutet – ”tänk förra året var det X antal unga kvinnor som tog livet av sig. Är detta någon slags informationsfilm?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: