Beck – det tysta skriket

Publicerad av

Jag skulle vilja skriva att det här var en dussinfilm, men det är faktiskt en underdrift, då det ju finns åtskilliga fler än ett dussin Beck-filmer vid det här laget. Ju fler man ser, desto mindre varierade blir de. Man undrar ju om inte de svenska skådisarna tar slut snart? Har inte alla varit med i en Beck-film snart. I början var i alla fall Persbrandts Gunvald Larsson intressant, men inte heller han är intressant längre.

Beck-filmerna tar ofta upp någon ”aktuell” typ av brott i samhället. Den här gången handlar det om uppraggning av minderåriga via internet, s.k. ”grooming”. Jag antar att det finns någon typ av samhällsnyttig funktion i dessa filmer och jag har egentligen inte så mycket emot detta, det är bara det att det inte ger mig speciellt mycket.

Blir lite väl mycket pekpinnar i slutet – ”tänk förra året var det X antal unga kvinnor som tog livet av sig. Är detta någon slags informationsfilm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *