Goliathon – The Mighty Peking Man

Publicerad av

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kWFnvRHa1EQ]

Shaw Brothers! Härlig b-filmskänsla. Hong Kong-rulle från 1977 om nån märklig gorilla som röjer loss. Charmigt taffliga specialeffekter och taskigt klippt. Uppenbarligen en man i en apdräkt. Känns lite som en blandning av Godzilla och King Kong. Utspelas i Indien, komplett med galna elefanter, tigrar och allt… Folk dör verkligen till höger och vänster på expeditionen de ger sig ut på för att hitta jättegorillan.

Mycket märkligt med den blonda Tarzan-tjejen… Blodigare än förväntat på sina ställen. Märkligt att den blonda, uppenbart västerländska tjejen kraschat i djungeln som liten, och vars föräldrar dött, kan prata kinesiska. Scenen där de jagar varandra i skogen under kärleksscenen är hysteriskt B.

Och var kommer Peking in i bilden? Filmen och huvudpersonen är från Hong Kong. Den utspelas i Indien och Hong Kong, ändå heter filmen ”The Mighty Peking Man”. Och hur vet gorillan vart han ska gå?

Rätt mycket King Kong-plankande får man nog säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *