Ny Star Wars-film 2015 – utan Lucas! Och ny trilogi…till att börja med…

Publicerad av

George Lucas har sålt Star Wars till Disney! Disney planerar släppa Episode 7 redan 2015 som första film i en ny trilogi. Därefter fortsätta med nya filmer vart annat eller tredje år.

Lucas regisserar och skriver ej.. Kathleen Kennedy är Executive Producer. George Lucas ska vara “kreativ konsult” – men Disney äger rättigheterna. Så de kan göra som de vill.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YyqlTi7lkhY]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QIkqX5fG_tA]

Vad innebär detta då? Förhoppningsvis att någon som inte är så emotionellt kopplad till Star Wars som George Lucas tar över. Han har grubblat på Star Wars i över trettio år, och det har onekligen skadat hans omdöme. Nu får nya regissörer ta över – och Disney har ju gjort ett bra jobb med Marvel.

Det utlovas dessutom mer Star Wars-tv etc. Håller tummarna för att de inte klantar till det som Lucas.

Fox har kvar rättigheterna till de gamla filmerna – men jag skulle inte bli förvånad om den oförändrade originaltrlogin snart släpps på dvd/bluray.

Personligen tror jag att detta kan vara precis den nystart som Star Wars behöver. I alla fall hoppas jag. Det kommer hur som helst att bli spännande är fram till 2015.

Aftonbladet, Expressen med flera skriver om det hela nu också.

2 kommenrarer

  1. Fint med någon som är mer positiv än negativ. Känns som att det mest varit haters som gjort sin röst hörd sen nyheten kom. Finns ju flera lyckade nystarter senaste åren, och det är exakt vad Star Wars behöver. Speciellt nytt folk med nya infallsvinklar.

  2. Fox har bara rättigheterna kvar till Episode IV och fram till 2020 om jag inte minns fel. Tror nog Disney kommer köpa den rättigheten innan för annars blir det svårt att sälja Blurayboxar och dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *