Dredd – recension

Publicerad av

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rozXLY8iTlw]

Hade väldigt låga förväntningar på denna. Jag har aldrig läst serien Judge Dredd – och jag har inte heller sett Stallones rulle (som lär vara riktigt kass). Så det var kanske en viss fördel.

En sak som är väldigt uppfriskande i dessa PG-13-tider är att detta är en riktigt brutal historia. Visst, en del av splattret är lite väl CG-aktigt, men dock är det brutalt utan hämningar. I vissa filmer behövs detta verkligen.

Om man söker en stunds okomplicerad actionfylld underhållning är detta helt ok. Ha bara inga krav på storyn, för den är snudd på obefintlig. Karl Urban är helt ok som den brutale Dredd – han väser fram sina repliker i bästa Batman-stil och han tar aldrig av sig hjälmen.

Det jag inte tycker fungerar i denna film är slow-motion-sekvenserna. De må vara snygga, men tempot i filmen stoppar. Inte bra i en sån här film… Och varför skulle man vilja ta en drog som får livet att verka gå i slow-motion?

En kommentar

  1. När man ser trailern får man för sig att de valt Urban för att han ser ut som Stallone gjorde 1995. Inte lika biffig, men stoppningen i uniformen hjälper till. Problemet är att Judge Dredd aldrig såg ut så i tecknad form. Han var lång och senig. Aldrig muskulös, men väl bredaxlad. För tjugo år sedan hade Clintan passat bra i rollen, nu är han dock lite väl gammal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *