Dredd – recension

Hade väldigt låga förväntningar på denna. Jag har aldrig läst serien Judge Dredd – och jag har inte heller sett Stallones rulle (som lär vara riktigt kass). Så det var kanske en viss fördel.

En sak som är väldigt uppfriskande i dessa PG-13-tider är att detta är en riktigt brutal historia. Visst, en del av splattret är lite väl CG-aktigt, men dock är det brutalt utan hämningar. I vissa filmer behövs detta verkligen.

Om man söker en stunds okomplicerad actionfylld underhållning är detta helt ok. Ha bara inga krav på storyn, för den är snudd på obefintlig. Karl Urban är helt ok som den brutale Dredd – han väser fram sina repliker i bästa Batman-stil och han tar aldrig av sig hjälmen.

Det jag inte tycker fungerar i denna film är slow-motion-sekvenserna. De må vara snygga, men tempot i filmen stoppar. Inte bra i en sån här film… Och varför skulle man vilja ta en drog som får livet att verka gå i slow-motion?

En reaktion till “Dredd – recension

Lägg till

  1. När man ser trailern får man för sig att de valt Urban för att han ser ut som Stallone gjorde 1995. Inte lika biffig, men stoppningen i uniformen hjälper till. Problemet är att Judge Dredd aldrig såg ut så i tecknad form. Han var lång och senig. Aldrig muskulös, men väl bredaxlad. För tjugo år sedan hade Clintan passat bra i rollen, nu är han dock lite väl gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: