Jeremiah Johnson – Redford regerar

Publicerad av

“Jeremiah Johnson” är en film jag har känt till sen jag var liten. Den har alltid verkat lockande, ändå har jag aldrig sett den. Jag har haft den hemma länge, men eftersom det rör sig om en taskig inspelning från TCM (det är nästan kriminellt vilken usel kvalitet det är på filmerna de sänder) och detta är en riktigt vacker storfilm så har det tagit emot.

Till slut var det dags ändå. Jag BORDE sett denna i HD-kvalitet på projektorn, men det blev istället på lilla ipad-skärmen. Något annat gjorde ändå inte min inspelning rättvisa. Jag får nog importera den på bluray och se om den på hemmabion sen…

Filmens foto är mäktigt. Naturen är verkligen storslagen. Filmen är av ett slag som jag har svårt att se att Hollywood skulle kunna prestera idag. Det är helt enkelt en sann klassiker och Redford är riktigt bra i rollen som bergsmannen Jeremiah.

En riktigt bra film! Ser fram emot att kolla denna i hemmabion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *