Min hatkärlek för 24

Publicerad av

Följer just nu sista(?) säsongen av 24 med Kiefer Sutherland på Viaplay. Jag känner en konstig hatkärlek för denna serie. Har nog egentligen känt så under alla tidigare 8 säsonger.

För varje avsnitt är så oerhört tydligt strukturerat att det nästan är löjligt. Det blir ofta ganska förutsägbart. Dessutom brukar det finnas en del ointressanta sidospår som man gärna hade sluppit. Särskilt tydligt har detta varit i tidigare säsonger, då man i sann Hollywood-anda tagit i så man kräkts för att locka ungdomar till serien. Ointressanta sidospår om amerikanska ungdomar av Twillight-typ, vars enda syfte i serien rimligen varit att locka ungdomar och fylla tiden.

De senaste två säsongerna har varit revolutionära. För då har man varit nånannanstans än i Los Angeles! I övrigt är det precis som vanligt…

Politiska intriger och standardintriger må vara trist, men samtidigt lockar det att följa Jack Bauers vilda (och i och för sig rätt förutsägbara) framfart. På något sätt är hans rollfigur så intressant så man står ut med det övriga.

Men snälla programmakare – kan ni inte göra nåt totalt oväntat i kommande avsnitt? Bryt strukturen och bli lite vilda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *