Valkyria – Tom Cruise som nazist…eller inte

Publicerad av

Av någon anledning leder en film som Valkyria alltid till sjukt många åsikter om att det är för jävligt att huvudpersonerna pratar engelska. Så det är lika bra att vi tar det med en gång;

JA, Tom Cruise spelar tysk soldat. JA, han pratar engelska. Men du visste mycket väl att Tom Cruise inte skulle prata tyska en hel film igenom när du började titta, så skärp dig och gnäll inte över detta!

Att alla skådespelare pratar engelska är en överenskommelse filmen gör med publiken i öppningsscenen. Gillar du inte det så titta inte vidare. Punkt.

Jag tycker att detta är en riktigt bra film. I dagens filmklimat är det rätt ovanligt med en fullständigt realistisk actionfilm – och i detta fall skildras ju till och med verkliga händelser. Såvitt jag kan bedöma håller man sig rätt hyfsat till de verkliga händelserna.

Men jag är rätt svag för andra världskriget-filmer.

Det är inte utan att man undrar hur världen hade sett ut idag om kuppmakarna faktiskt hade lyckats döda Hitler den 20 juli 1944.

Tycker att Cruise gör ett bra jobb, och även övriga skådisar. Spännande, trots att jag på förhand visste hur det skulle sluta.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *