Filmtisdag: The Zero Theorem

Terry Gilliams The Zero Theorem har fått blandad kritik. Att det är en Gilliam-film är omissbart, den är verkligen i typisk Gilliam-stil. Karaktärerna är väldigt skruvade och detaljrikedomen är stor. Cristoph Waltz är bra i rollen som Qohen. En väldigt speciell person som ägnar hela sin tid åt att vänta på ett särskilt telefonsamtal. Ett samtal som ska berätta meningen med allt för honom. Väntan på samtalet är dock svår att kombinera med jobbet, så Qohen lyckas bli inkopplad på att lösa det så kallade noll-teoremet. Det kan han göra hemifrån och då kan han ju sitta vid telefonen hela tiden. Qohen är verkligen en märklig, hämmad person och Waltz gestaltar honom bra. Mycket mer kan man nog inte berätta om filmen, den bör upplevas. Gillar man inte Gilliams stil bör man hålla sig borta. Själv tycker jag att det är underbart skruvat och originellt. Inte i klass med Twelve Monkeys, men bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: