The Last Castle

Publicerad av

Var lite lätt skeptisk mot The Last Castle, men så dök den upp på Netflix och jag bestämde mig för att ge den en chans.

The Last Castle är på många sätt en ganska genomsnittlig fängelsefilm. Det är förutsägbart – t ex kan man omedelbart förstå vilken karaktär som finns med bara för att bli dödad senare. Och vem som motvilligt ska ändra åsikt och senare begå stora hjältedåd.

Men det som lyfter detta från det mediokra träsket av fängelsefilmer är skådespelarna. Robert Redford är som vanligt bra, likaså James Gandolfini och Mark Ruffalo. Deras närvaro och deras prestationer gör detta till en faktiskt ganska sevärd film. Är detta i klass med de filmer som Redford gjorde på 70-talet? Nej givetvis inte, men hans närvaro lyfter ändå filmen.

Men det här med muren som fångarna ska bygga…varför? Det blir bara fånigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *