Beast Cops – bra, men inte så bra

Publicerad av

“Beast Cops” är tydligen en av de mest hyllade filmerna i Hong Kongs historia. Och visst är det en bra film, men att det skulle vara en av de bästa filmerna någonsin i Hong Kong är väl mer tveksamt. Men ser man till tidpunkten när filmen gjordes- 1998 – så var normen i actionfilm från Hong Kong stiliserat slow-motion våld av John Woo-typ. Så är det inte i “Beast Cops”.

Våldsamheten är kvar, men det handlar inte om John Woos pistolkonster, här är våldet brutalt och skitigt. Det är inte pistoler som är förstahandsvapen, utan stora knivar som ser ut att vara hämtade direkt från köket. Poliserna i filmen är dessutom moraliskt tveksamma typer – särskilt Anthony Wongs “broder” Tung. De ligger med prostituerade, använder droger, tar mutor och umgås med gangsters.

Väl värd att ses tycker jag nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *