Beast Cops – bra, men inte så bra

”Beast Cops” är tydligen en av de mest hyllade filmerna i Hong Kongs historia. Och visst är det en bra film, men att det skulle vara en av de bästa filmerna någonsin i Hong Kong är väl mer tveksamt. Men ser man till tidpunkten när filmen gjordes- 1998 – så var normen i actionfilm från Hong Kong stiliserat slow-motion våld av John Woo-typ. Så är det inte i ”Beast Cops”.

Våldsamheten är kvar, men det handlar inte om John Woos pistolkonster, här är våldet brutalt och skitigt. Det är inte pistoler som är förstahandsvapen, utan stora knivar som ser ut att vara hämtade direkt från köket. Poliserna i filmen är dessutom moraliskt tveksamma typer – särskilt Anthony Wongs ”broder” Tung. De ligger med prostituerade, använder droger, tar mutor och umgås med gangsters.

Väl värd att ses tycker jag nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: