Revenge – sällsynt, brutal Costner-action

I början av 90-talet regisserade Tony Scott thrillern ”Revenge”, med Kevin Costner i huvudrollen. Costner spelar Jay, en före detta stridspilot som reser till Mexico för att varva ner. Istället blir han kär i en knarkbarons (spelad av ingen mindre än Anthony Quinn) vackra fru, spelad av Madeleine Stowe. Sannolikt inte hans smartaste drag någonsin.

Det krävs ju inget geni för att inse att Costners kärleksaffär går fruktansvärt fel, men han överlever och börjar söka efter sin försvunna kärlek.

”Revenge” innehåller en del typiska Tony Scott-drag. Till exempel är det tydligt att han drar nytta av sina gamla kontakter från ”Top Gun” för filmens öppningsscener. Våldsnivån påminner om vad som komma skall i ”True Romance” (faktum är att ”Revenge” är en av Quentin Tarantinos favoritfilmer) och Mexico ger vibbar av ”Man on Fire”.

Väl värd att ses, även om det kanske inte är Costners bästa.

Tror att ganska få har sett denna gamla goding, då den inte förekommer så ofta på tv. Den finns inte heller på Itunes eller svenska streaming-tjänster, det enklaste sättet att komma över den är att köpa en import-dvd, exempelvis från Discshop.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: