Le Bureau des Légendes – bästa serien någonsin?

Ok, ”bästa serien någonsin” kan vara ett kontroversiellt uttalande. Men ”Le Bureau des Légendes” (på svenska: ”Falsk identitet”) kvalar i alla fall definitivt in på topp 5.

Kanske har ni missat denna serie helt? SVT har tyvärr gömt den sent på lördagskvällar (om ni nu tillhör den krympande skara som fortfarande ser på tablå-tv).
I så fall – leta genast upp säsong 1 och börja kolla. Alla fyra säsonger finns tillgängliga på SVT Play, så det finns ingen ursäkt. Ni kommer inte att ångra er, för detta är fantastiskt bra.

Vissa har beskrivit ”Le Bureau des Légendes” som en fransk version av ”Homeland”, men jag tycker inte att det är en rättvis beskrivning. ”Homeland” var underhållande, men helt ärligt ganska mediokert. Det här känns mycket mer realistiskt och välgjort. Trovärdigheten är mycket högre, karaktärerna är riktiga människor.

Serien följer den franska underättelsetjänstens arbete. I centrum står Claude Debailly, också kallad Malotru. Han återvänder vid seriens början efter att ha tjänstgjort som undercover-agent i Syrien i sex år. Arbetet i Syrien har satt sina spår. Inte minst har han förälskat sig i en kvinna, som inte känner till hans riktiga identitet, under uppdraget. Mathieu Kassovitz är riktigt bra som den rätt plågade Malotru.

För mig har serien blivit något av en höjdpunkt varje år, och jag går nu och hoppas på en femte säsong. Det ryktas om att det redan finns en ny säsong skriven, även om det är lite svårt att föreställa sig hur det ska kunna fortsätta, med tanke på hur säsong 4 slutar. Fast det tänkte jag i och för sig efter säsong 3 också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: