Outlaw King – Braveheart 2.0?

 

För några veckor sen släpptes ”Outlaw King” på Netflix. Av någon anledning så blev jag sjukt irriterad av trailern till den. Det var nåt med Chris Pine som försökte prata med skotsk dialekt som gjorde mig upprörd. Helt omotiverat egentligen.

Hur som helst, till slut blev det ändå dags för mig att se filmen, och den var faktiskt helt ok. Detta är ju inte på något vis originellt, men det är helt ok. Visst känner man vibbar från Mel Gibsons ”Braveheart” – och William Wallace dyker faktiskt upp lite i filmen…

Trailern ovan var inte den som gjorde mig irriterad.

Det är välgjort, skådespelarinsatserna är bra. Men det är något med stridsscenerna som inte riktigt klickar. Det är inte nödvändigtvis dåligt gjort, men lite svårt att följa, och framförallt så har vi sett det så många gånger innan.

Tydligen ska den första versionen som klipptes ihop av filmen varit fyra timmar lång. Det skulle varit intressant att se en längre version, möjligen då uppdelad i två delar.

Hur som helst, en helt ok film, som Netflix inte behöver skämmas för. Detta trots att jag hyser någon slags inneboende skepticism mot Chris Pine. Men han gör bra ifrån sig här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: