Marvel-marathon: Iron Man

Publicerad av

Jag har ett grundläggande problem med superhjälte-filmer. Det tar någonstans mellan en halvtimme och en timme in i varje film att acceptera att jag ska ta de här utspökade figurerna med bisarra dräkter på allvar. Det tar mig liksom ofta ur historien att se någon med en fladdrande mantel som en hjälte som bör tas på allvar. Varför ska jag inte istället bara fnissa okontrollerat? Ofta känns det ju bara löjeväckande.

Men  det finns undantag, och Iron Man är ett av dessa. Tony Stark/Iron Man är baserad på vetenskap (ok, inte RIKTIG vetenskap…men ni fattar) och jag har inga problem att acceptera att Iron Man kan göra det han gör. Är det realistiskt? Självfallet inte, men det är för mig lättare att ta Iron Man på allvar än till exempel Superman.

Så – min slutsats efter första filmen i Marvel-marathonet (som lär ta sjukt lång tid att ta sig igenom) är: Iron Man är min favorit-Marvel-karaktär. Och första filmen är riktigt bra.

Favoritscener: de med den brandsläckande roboten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *