The Irishman – ett mästerverk på Netflix

Publicerad av

Martin Scorseses nya ”The Irishman” är ett mästerverk, ingen tvekan om saken. Hur kan en film av Scorcese med Robert DeNiro, Al Pacio och Joe Pesci vara något annat?

Ändå får filmen kritik på social media för att vara ”tråkig”. Hur kan det komma sig? Jag tror det beror på dels att Scorcese uttalat sig om att Marvel-filmer inte är ”cinema”. Det har gjort en massa Marvel-fans skitsura och de lär inte tala gott det om filmen. Men Scorsese har inte fel (och han menade inte ens att säga att de var värdelösa, bara att de var något annat än det han anser vara bio …eller ”cinema” då). Marvel-filmerna är otroligt långt ifrån 70-talets mästerliga amerikanska filmer. Men de är underhållande. Fast inte så mycket mer.

En annan, betydligt sorgligare anledning, är att dagens publik har matats med så mycket hjärndöd action och datorgrafik att de inte längre verkar klara av ett dialogdrivet mästerverk där fantastiska skådespelarprestationer driver handlingen. Och filmbolagen vill inte göra den här typen av film…och jag hatar dem för det. De är fega!

Al Pacino har om filmens skapande sagt att det kändes som det kändes att  göra film på 70-talet.

Kan det här vara sista gången vi ser en film av det här slaget? Det är oerhört sorgligt. Alla borde ge filmen en chans. Det är 3,5 timmar ren lycka! Tack Netflix och Martin Scorsese!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *