Black Sea – vem gillar inte en ubåtsfilm?

Publicerad av

Jude Law spelar Robinson, som jobbat på ubåtar hela sitt liv. Filmen börjar med att han får sparken från bärgningsföretaget han jobbat på. Robinson lever ensam då hans familj lämnat honom och är bitter över den situation han befinner sig i. En av hans tidigare kollegor på Agora, som också fått sparken har kommit över information om att Agora har funnit en sjunken nazistubåt fullpackad med guld på botten av Svarta havet.

Robinson samlar en besättning bestående av gamla kollegor och ryska besättningmän och de ger sig av efter nazistubåten i en gammal utrangerad sovjetisk ubåt i Foxtrot-klassen. Det uppstår ganska omgående spänningar mellan Robinsons gamla kollegor och den nya ryska besättningen. Saken blir inte bättre av att dykaren Fraser (spelad av Ben Mendehlson) har “lätt” psykotiska tendenser.

Ska inte avslöja mer av handlingen, men helt klart sevärd film.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *